• Aanbevolen prijs € 20.00

verschijningsdatum 01/02/2019

255 pagina's

ISBN 978-90-4682-422-1

Taal: Engels

vertaalde literaire roman of novelle

Je weet dat je dit wil
Kristen Roupenian
Nieuw Amsterdam
Toevoegen aan iWish

Samenvatting

Je weet dat je dit wil is een prikkelende verhalenbundel over seks, daten en het moderne leven. Roupenians verhalen gaan over vrouwen thuis, op het werk, op een date, bij de dokter, met hun gezin en met hun vrienden. Vrouwen die worstelen met lust, boetedoening, schuld en woede. De verhalen fascineren maar wekken ook afkeer op, angst en verrukking, weerzin en opwinding. Je weet dat je dit wil toont aan dat Kristen Roupenian een gedurfde nieuwe stem is in de Amerikaanse literatuur. In een geestige, bijtende, ironische en expliciete stijl verkent ze de verstoorde machtsverhouding tussen mannen en vrouwen – en doet er nog een schepje bovenop.

Kristen Roupenian (VS) doceert literatuurwetenschap aan de Universiteit van Michigan en heeft voor haar werk verschillende literaire prijzen ontvangen. Je weet dat je dit wil is haar eerste boek en nog voor verschijnen werden de vertaalrechten aan meer dan 25 landen verkocht. Ze schrijft nu aan een roman.

Kristen Roupenian

Biografie

Kristen Roupenian (VS) doceert literatuurwetenschap aan de Universiteit van Michigan en heeft voor haar werk verschillende literaire prijzen ontvangen. Ze werd een in klap wereldberoemd met haar verhaal Cat Person dat het meest gelezen en gedeelde kortverhaal ooit is. Je weet dat je dit wil is haar eerste boek en nog voor verschijnen werden de vertaalrechten aan meer dan 25 landen verkocht. Ze schrijft nu aan een roman.