• Aanbevolen prijs € 22.99

verschijningsdatum 24/01/2019

367 pagina's

ISBN 978-94-0311-960-1

Taal: Engels

vertaalde literaire roman of novelle

Cherry
Nico Walker
De Bezige Bij
Toevoegen aan iWish

Samenvatting

Cleveland, 2005. Een jongeman zit net op de universiteit wanneer hij Emily ontmoet. Ze houden van literatuur en xtc en worden verliefd op elkaar. Maar wanneer Emily naar New York moet verhuizen, besluit hij te stoppen met zijn studie en in het leger te gaan. Ze trouwen nog snel voor hij wordt uitgezonden naar Irak. Aldaar blijkt hij niet opgewassen tegen de bikkelharde realiteit en hij verliest zich met zijn medesoldaten in verboden middelen: ze blowen, snuiven, nemen pijnstillers en kijken porno. En velen sterven. Bij terugkomst lijdt hij aan hevige ptss en hij raakt – samen met Emily – verslaafd aan heroïne. Ze proberen voor zover mogelijk een normaal leven te leiden, maar wanneer het geld opraakt, besluit de ex-oorlogsheld banken te gaan overvallen.
Cherry werd geschreven op een typemachine in de gevangenis. Het is een rauwe en schrijnende vertelling van een nieuwe, urgente stem uit het hedendaagse verwarde Amerika.

Het opzienbarende debuut van een voormalig soldaat, drugsdealer en bankovervaller.

Nico Walker

Biografie

Nico Walker komt oorspronkelijk uit Cleveland. Hij volbracht meer dan 250 missies voor zijn medische team tijdens de oorlog in Irak. Na een mislukte bankoverval belandt hij voor elf jaar in de cel. Zijn debuut 'Cherry' werd volledig in de gevangenis geschreven. Walker heeft nog twee jaar celstraf voor de boeg.