• Aanbevolen prijs € 24.99

verschijningsdatum 21/02/2017

388 pagina's

ISBN 978-94-6310-183-7

Taal: Nederlands

NUR 285

Wreed schoon
Marita de Sterck
Jonas Thys
Uitgeverij Polis
Toevoegen aan iWish

Samenvatting

Volkssprookjes zijn reizigers. Ze doorkruisen ruimte en tijd, verbinden generaties en cultuurgroepen en nodigen uit tot spelen: zoek verschillen en gelijkenissen. Wreed schoon biedt een bont palet van niet-verkinderlijkte, ongecensureerde volkssprookjes uit veertig cultuurgroepen die België en Nederland bewonen. Maak kennis met Cinderella's uit alle continenten, dierlijke bruiden en bruidegoms, bloeddorstige verwanten, ghouls, duivels en heksen, slimme dappere meisjes en vrouwen, liefde en lust in alle tinten van de wereld. De verhalen zijn herschreven in een vlot leesbare en navertelbare stijl. Bij elk volkssprookje hoort een prent van Jonas Thys die een sleutelscène tot leven brengt. 75 volkssprookjes uit Afghanistan, Algerije, Armenië, België, Benin, Brazilië, Burundi, China, Congo, Duitsland, de Filipijnen, Frankrijk, Griekenland, India, Indonesië, Irak, Israël, Italië, Kameroen, Koerdistan, Kosovo, Marokko, Mexico, Nederland, Nigeria, Oekraïne, Palestina, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Rwanda, Senegal, Soedan, Spanje, Suriname, Syrië, Togo, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika.

Marita de Sterck

users.telenet.be

Biografie

Marita de Sterck is jeugdauteur-antropoloog. Ze doceert jeugdliteratuur, antropologie en interculturele communicatie aan de Bibliotheekschool van Gent. Daarnaast publiceert ze kinder- en jeugdboeken en kritieken over kinder- en jeugdliteratuur. Ze is redacteur van de vakbladen Leesgoed en De schoolmediatheek en eindredacteur van de naslagwerken Schrijver gezocht, Schrijver gevonden, Leeswijzer 14-16 jaar en Leeswijzer 16-18 jaar.

Jonas Thys

Biografie

Jonas Thys ( 1985 ) is leraar beeldende  kunsten in Antwerpen. Hij illustreerde Liefde en lef. Vijf volksverhalen op reis en Beest in bed. Negen echte volkssprookjes.