• Aanbevolen prijs € 22.50

verschijningsdatum 21/02/2017

256 pagina's

ISBN 978-94-0144-169-8

Taal: Nederlands

NUR 740

Waarom oeroude mythes over gender nog altijd een ijzeren greep hebben op wetenschap en maatschappij
Testosteron Rex
Cordelia Fine
Lannoo
Toevoegen aan iWish

Quote

Fine is een zelfverzekerde gids: als ze klaar is met haar betoog, zal elk sluimerend geloof dat een bepaalde dosis hormonen een simpel gevolg uitlokt, verdwenen zijn.

Samenvatting

?In het stenen tijdperk waren mannen avontuurlijke jagers die er baat bij hadden zo veel mogelijk vrouwen te bezwangeren om zo hun genen te verspreiden. Vrouwen breven braafjes aan de haard en zorgden ervoor dat de kinderen overleefden. Die erfenis zit stevig in ons brein verankerd, en een overvloed (mannen) of tekort (vrouwen) aan testosteron bepaalt nog altijd grotendeels ons gedrag. Toch? In dit baanbrekende boek ontkracht Cordelia Fine op overtuigende wijze de vele mythes rond sekse en gender die onze maatschappij in hun greep houden. Nee, vrouwen zijn niet noodzakelijk minder promiscue dan mannen. Nee, mannen zijn niet van nature minder zorgzaam. En nee, de internationale bankencrisis had niet vermeden kunnen worden als Wall Street meer vrouwelijke bankiers had geteld. De waarheid blijkt veel minder zwart-wit. Is testosteron nog altijd koning omdat dat biologisch zo is bepaald? Of omdat we het gewoon geloven? Zo ja, is het dan niet hoog tijd om deze dinosaurus eindelijk te begraven?

Cordelia Fine

Biografie

Dr. Cordelia Fine studeerde psychologie aan de universiteit van Oxford en criminologie aan de universiteit van Cambridge. Ze is als onderzoeker verbonden aan de universiteiten van Macquarie en Melbourne (Australiƫ).