• Aanbevolen prijs € 19.99

verschijningsdatum 05/01/2017

ISBN 978-90-2842-681-8

Taal: Nederlands

literaire roman of novelle

Schaduw en vuur
Dimitri Bontenakel
Wereldbibliotheek
Toevoegen aan iWish

Samenvatting

Op jonge leeftijd koesteren de broers Leon en Max en hun stiefzus Nora hun dromen, op volwassen leeftijd zijn ze vrijwel alles verloren. Geborgenheid heeft plaatsgemaakt voor eenzaamheid. Verwachting is veranderd in ontgoocheling. Aan de teloorgang van hun onverbrekelijke band ligt een noodlottige gebeurtenis ten grondslag, waarop ieder van hen op zijn eigen manier reageert. Nora wordt een succesvol kunstenares, maar trekt zich terug in haar fantasiewereld. Max reist af naar een oorlogsgebied en verdwijnt uit het zicht. En terwijl Leon op een stoffige zolder een enorm archief van herinneringen aanlegt, dringt een jonge vrouw zijn leven binnen – reddende engel of schikgodin? Dit fascinerende en ingenieus vertelde verhaal over verzoening en schuld begint in de nabije toekomst en eindigt in het recente verleden. Dan wordt met een schok duidelijk waarom de levens van Nora, Max en Leon zo gelopen zijn. Maar was dit de enige mogelijkheid?

Dimitri Bontenakel

www.dimitribontenakel.com

Biografie

Dimitri Bontenakel (°1971) woont en werkt in Antwerpen. Hij schreef de romans Een zwerver met pleinvrees (2004) en Mijn ontmantelde wereld (2007). 

In januari 2013 verschijnt de opvolger De steek van de schorpioen bij uitgeverij Wereldbibliotheek.

Als beginnend schrijver deed hij wat velen hem hebben voorgedaan: hij publiceerde in literaire tijdschriften en scoorde soms in schrijfwedstrijden. Hij was redactielid van Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift, het tijdschrift dat je aan het lezen zet, en schreef columns voor Verz!n, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Als oud-student werkte hij een tiental jaren in de coulissen van de Antwerpse SchrijversAcademie.