• Aanbevolen prijs € 19.99

verschijningsdatum 01/07/2017

192 pagina's

ISBN 978-90-4682-219-7

Taal: overige

vertaalde literaire roman of novelle

Array
Een zachte hand
Leila Slimani
Nieuw Amsterdam
Toevoegen aan iWish

Quote

‘Wurgend herkenbaar voor iedere ouder.’

Samenvatting

Myriam is moeder van twee kinderen en wil haar baan als advocaat hervatten. Ondanks de bezwaren van haar man gaat ze op zoek naar een nanny. Na een intensieve zoektocht vinden ze in Louise de perfecte oppas, die al snel de harten van de kinderen verovert en een vaste plek inneemt in het gezin. Louise nestelt zich steeds dieper in het huishouden, maar begint ook vreemde trekjes te vertonen. Het benauwt Myriam, maar ze sust haar gevoel van onbehagen. Als ze uiteindelijk doorheeft wat Louise drijft, is het te laat. Een zachte hand is een eigentijds, sociaal drama, met haarscherpe psychologische portretten en een huiveringwekkend plot.

Leïla Slimani (Marokko, 1981) is opgegroeid in Frankrijk, studeerde politicologie en handelswetenschappen, werd journalist voor Jeune Afrique en debuteerde met Dans le jardin de l’ogre. De filmrechten hiervan zijn inmiddels verkocht en de Nederlandse vertaling verschijnt voorjaar 2018.

De huiveringwekkende 'oppasthriller’ van Prix Goncourt winnares Leïla Slimani over een dilemma waar veel jonge ouders in Europa mee worstelen.

theme_hook_original