Boekenweekgeschenk

Makkelijk Leven van Herman Koch


Synopsis

Tom Sanders is een gevierd schrijver van zelfhulpboeken. Van zijn bestellers Misdaad zonder grenzen en Makkelijk leven zijn wereldwijd meer dan veertig miljoen exemplaren verkocht. Tom leidt een uiterst comfortabel leven; hij is gelukkig getrouwd met Julia en heeft twee volwassen zonen, van wie de jongste, Stefan, zijn oogappel is.
 
Tijdens een verjaardagsfeestje voor Julia staat hun schoondochter Hanna – op wie Tom en Julia niet dol zijn – opeens voor de deur. Snikkend vertelt ze dat ze door Stefan is geslagen en dat dat niet de eerste keer is. Moet Tom zijn lievelingszoon Stefan aanspreken op zijn gedrag? Of loont het misschien meer om de adviezen uit zijn zelfhulpboeken in praktijk te brengen, zoals zijn bekende richtlijn ‘Probeer problemen niet altijd op te lossen door eraan te denken; vaak worden ze eerder opgelost door er niet aan te denken’?
 
Makkelijk leven, het Boekenweekgeschenk van Herman Koch, laat prachtig zien hoe een man die met zijn levensinzichten zo succesvol is opeens alle zeilen bij moet zetten om de problemen in zijn eigen leven het hoofd te bieden. 
 
Met het Boekenweekgeschenk kan je op 2 april gratis met de trein rijden op Nederlands grondgebied (de actie is niet geldig op Belgisch grondgebied). Alle voorwaarden vind je hier. 
 
 
 

Herman Koch

Herman Koch (1953) debuteerde als auteur met Red ons, Maria Montanelli (1989). Hierna verschenen onder meer Eten met Emma (2000), Odessa Star (2003) en Denken aan Bruce Kennedy (2005). In 2009 kwam Het diner uit, de roman waarmee Herman Koch de NS Publieksprijs won en wereldberoemd werd. De rechten van Het diner werden wereldwijd verkocht en de roman stond maandenlang in de bestsellerlijsten. Wereldwijd werden er meer dan 2,5 miljoen exemplaren van verkocht. Zijn meest recente roman is De greppel (november 2016) en wordt uitgegeven door Ambo | Anthos. Begin 2017 zal de Amerikaanse verfilming van Het diner, met Richard Gere in de hoofdrol, in première gaan.