Activiteiten Boekenweek 2018

Griet Op de Beeck en Jan Terlouw live aan het werk?  

Dat kan tijdens het startschot van de Boekenweek op zondag 11 maartGriet Op de Beeck spreekt op 11 maart om 20u over haar Boekenweekgeschenk en over de rol van natuur in literatuur in het Herman Teirlinckhuis in Beersel. I.s.m Standaard Boekhandel Lennik. Tickets 12 euro. Meer info.

Jan Terlouw brengt die avond Kader Abdolah mee naar Turnhout. In Overlezen gaan ze in gesprek over het Boekenweekessay Natuurlijk van Terlouw en Het gordijn, de nieuwe Abdolah, het verslag van de ontmoeting met zijn demente moeder in godbetert Dubai. Overlezen XL, cultuurhuis de Warande, Turnhout, i.s.m. Standaard Boekhandel Turnhout om 20u15. Meer info

Vice Versa - Win tickets

De Nederlands topschrijvers Connie Palmen, Toon Tellegen, Arthur Japin en Joris Luyendijk steken tijdens de Boekenweek de grens over en overrompelen je plaatselijke boekhandel. Komt dat zien en horen.

Kalender

Zin in een avondje literatuur bij jou in de buurt? Win hier je kaartjes. Wedstrijd afgesloten. De winnaars worden persoonlijk verwittigd per mail. 

De Taalunie steunt de Boekenweek in Vlaanderen en maakt zich daarmee sterk voor de Boekenweek in het hele taalgebied. Vlaamse en Nederlandse auteurs hebben de Nederlandse taal als instrument gemeen om verhalen te vertellen. Veel lezers weten hun weg daarin wel te vinden en lezen ‘over de grens’. Tegelijkertijd zijn er over en weer nog veel meer lezers te winnen voor het werk van Nederlandse en Vlaamse auteurs. Om dit nog verder te stimuleren ondersteunt de Taalunie onder de noemer Vice Versa dit jaar schrijversbezoeken in beide landen.